Thursday, 6 February 2014

Aku dan Shaklee

Arini saya nak cite sket macam mana saya boleh terjebak dengan Shaklee ni... Saya sebenarnye dah lama perati Shaklee ni... Berminat dengan bisnesnye, tapi tak minat dengan produknya... Huhu...

Saya sebelum ni, memang tak percaya dan amat skeptical dengan supplement2 ni... Bukan Shaklee je, semua brand la.... Bagi saya, tak perlu laaahh amek supplement2 ni... Nama lagi makanan TAMBAHAN kan... Apa yang kita makan tu dah cukup dah... Dah ada semua dah... So I thought... Tapi saya jugak perasan, ada certain-certain makanan yang boleh membuatkan kita rasa 'lemau' je... And ada makanan yang boleh membuatkan kita rasa sihat dan ringan...

Contohnya, bila saya balik kampung suami di Kelantan... Makanan sana semua natural food... Every day nak masak, baru pegi beli bahan-bahan mentah kat pasar/orang yang dorg kenal... Takde laaa seminggu sekali beli and simpan stok-stok tu dalam fridge/freezer... Bahan-bahan mentah tu semua tau... Ayam, daging, ikan... Sayur-sayur lagi best... Nak makan, petik je belakang rumah... Tau jela kehidupan kat kampung kan, semuanya fresh.... Bila balik kampung suami, lepas duduk a few days, mesti badan saya akan rasa ringan macam baru detoks pulak tau...

Berlainan dengan kite yang duduk kat bandar ni... Dapat keluar shopping pun hujung minggu je... Tu pun beli kt Giant, Carrefour, JJ.. So stok semua memang simpan dalam freezer la... Kadang-kadang berminggu-minggu... Mana nak sihatnya ye tak... So, lama-lama bila dah rasa perbezaannya, terpikir la jugak, betul ke apa yang aku makan ni cukup khasiatnya??

Tapi masa tu tak terbukak lagi hati ni nak cuba Shaklee ni... Hehe... Saje dok perati je kawan-kawan FB dok bercerita pasal Shaklee ni... Hati saya betul-betul terbuka, hanyalah bila dah betul-betul risau pasal weight saya ni... Cube bayangkan, makin ramai anak, makin berat badan saya dan makin susah saya nak turunkan berat badan... Walaupun ada yang beranggapan, ala dah anak ramai macam ni la... Tapi saya tak... Tak nak la end up dengan badan yang macam ni kan...

SO saya pun survey la produk-produk yang ada di pasaran... Tengok produk, tengok testimoni, tengok harga... Tapi banyak produk yang saya perasan, macam cendawan... Bila timbul, semuaaaa orang dok jual, semuaaa orang dok beli dan semuaaaa orang dok cuba... Lepas tu senyappp... Pastu tak timbul-timbul dah... Macam mana kite nak caya produk macam tu kan.. Semacam je... Resultnye cepat, tapi tak confident la produk macam tu...

Tapi perasan tak, produk Shaklee je yang bertahan walaupun dah berpuluh-puluh tahun... Lagi tua daripada kita kottt... Dari tahun 1956 lagi Shaklee ni... Jadi lepas tu, saya fokus pada Shaklee je... Testimoni semua saya tengok best-best... And kebetulan saya tengok, ada orang iklankan set slimming budget... Haa, yang budget-budget ni saya suka.. Hehe... Tapi saya tak terus beli... Nak beli pun saya pilih orang tau... Bile saya tanya dua tiga orang, saya tau la range harganya berapa... So saya decided nak belilah set slimming budget ni... Harga pun murah je, tak sampai RM100 pun...

Tapi time tu tak beli lagi tau! hehe... Panjang plak cite saya... Saya dah berniat, kalau saya beli, memang nak jadi ahli terus, and memang nak start terus menjual Shaklee ni... So saya study lagi, baca semua blog-blog yang saya jumpa yang cerita pasal bisnes Shaklee ni, sampai la saya ada keyakinan yang saya boleh pergi jauh dengan Shaklee ni... Barulah saya daftar jadi ahli dan terus beli set slimming budget ni...


Ni lah set yang pertama saya... Hehe... Excited siap amek gambar lg :)

Sebulan saya amek set slimming ni, terus turun 3kg! Seronok tidak terkira... Hehe... Bulan kedua, saya cuba set menyusu pulak... Walaupun saya xdela rasa saya perlu amek set menyusu tu... Tapi saja je nak cuba memandangkan saya memang menyusu anak saya... Tapi macam tak caya lak.. Saya amek set basic je... Tak amek full set pun... Tapi hasilnya... Takdela sampai mencurah-curah, tapi more than biasa la.... Terkejut and tak sangka jugak... Nampak sangat saya ni tak cukup zat kan...

So, itulah lebih kurang cerita saya start mengenali Shaklee ni... Nak convincekan orang memang susah... You all study la sendiri... Baru you all akan paham... Kalau you all dah amek sendiri Shaklee ni, baru la you all akan tau dan rasa sendiri apa yang saya cerita ni.... Betul la orang kata, tak kenal, maka tak cinta!! Tata ~ 



Wafee
Shaklee ID: 1072565
wafeeshaklee@gmail.com
012-3772115 (SMS/Whatsapp)

4 comments:

  1. hai wafee..selamat pagi :)
    akak pon dah lama tau tentang keberkesanan prodak Shaklee ni..dalam kuarga akak ada yg mengamalkannya..tapi bukan set slimming..tapi untuk minda anak2..
    macam tertarik juga nak mencuba set slimming yg macam wafee guna ni..tapi tulah kan seperti yg wafee recommend conduct studies on the..

    p/s: akak dah add fon number wafee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai kak Roha :)

      Aah, sebelum nak amek ape2, kite kene study dulu, sampai kite puas hati... Banyak mana nak study, atas kehendak sendiri... Ada yang 2 3 hari study, dah puas hati.. Saya sampai 3 tahun study, baru puas hati... Hehe... Takpe, bila akak dah puas hati nant, contact je saya k... I'm here for u :)

      Delete
    2. hai wafee..awat sonyap jew tampa n3..monday blues jugak kerr !! hehe :)

      Delete
    3. Hehe... Aah la Kak Roha... Monday Blues xabes lg niii... Hehe

      Delete