Tuesday, 15 April 2014

Which one are you?

Salam ibu-ibu semua! Entry ini khas buat ibu-ibu yang sedang bekerja... Mungkin sebelum anda menjadi ibu, anda tak rasa and tak prasan bende ni... Tapi now, mesti anda rasa and prasan bende ni kan? :)

Dari pengamatan saya yang sudah bekerja makan gaji selama 5 tahun ini, ibu-ibu yang bekerja, yang dah berkeluarga, ada anak, ada 2 kategori...

Friday, 11 April 2014

Transformasi kami adik-beradik


OCT 2007


JULY 2008


DEC 2009


JAN 2014

Kami 7 orang adik-beradik.... Best adik-beradik ramai ni... Hehe... Smlm dok korek gambar lama-lama... Terjumpa blk....Latest Jan 2014... Lain tak kami dari dulu-dulu? Hehe...

Wednesday, 9 April 2014

Set Slimming Untuk Ibu Yang Menyusu


Walaupun tajuknye set slimming untuk ibu menyusu, tapi bagi saya, set ini 2 dalam 1... Sebab di samping dapat mengurangkan berat badan, set ini juga dapat membantu dalam penyusuan kita... Meh kita tengok fungsi setiap vitamin; untuk turunkan berat badan, dan juga untuk penyusuan.

Monday, 7 April 2014

Masalah sembelit kakak tiada lagi dengan Meal Shakes!!

Saya sebagai ibu, saya pulak yang rasa addicted pada meal shakes ni... Setelah sebulan bagi kakak minum meal shakes, Alhamdulillah tak pernah sembelit lagi... Seawal beberapa hari lagi dah boleh nampak kesannya... Sebelum ni tak sampai hati tengok die dok kepit-kepit sakit menahan sembelit tu... Hati ibu mana la tak sedih tengok anak jadi macam tu kan...

Lagi satu, walaupun baru seminggu anak saya amek meal shakes ni, tapi dah naik 500gm! Haha... Walaupun nampak macam poyo, tapi cuba bayangkan, dah setahun dok timbang die dok 11.1kg jaa... Tak naik2 pun! Serious... Skali aritu timbang, eh dah 11.7kg... Dah dekat 12kg! Tu pn kire underweight lagi bagi die yang dah 3 tahun... Tapi takpela, asalkan die sihat...

Sebenarnya rasa macam tak percaya jugak... Tapi semuanya dengan kuasa dan keizinan Allah kan... 




Ok, so hari ni nak cite sket.. Ape bende eh Meal Shakes ni?


Meal Shakes ni basically merupakan multivitamin dalam bentuk serbuk... Meal Shakes ini akan mencukupkan apa-apa nutrien yang kurang dalam pemakanan seharian anak-anak.... Tau jela anak-anak kan... Makan ikut suke je... Ape yg die suke, die makan... Ape yg die xsuke, die xmkn... So memang sesuai la Meal Shakes ni untuk kanak-kanak... Adults pun boleh jeee... Especially bagi mereka-mereka yang susah nak menelan pil :)


  • Meal shakes lengkap dengan 24 jenis vitamin dan mineral
  • Meal shakes kaya dengan protein yang membantu menyihatkan sel-sel
  • Meal shakes mengandungi vitamin A, C dan E serta zink dan selenium yang bertindak sebagai antioksidan
  • Meal shakes mengandungi biotin, kalsium dan magnesium untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses pembesaran
  • Meal shakes mengandungi B-Complex yang membantu pembentukan sel darah merah yang sihat

Meal Shakes dapat membantu jika anak anda:

  • Picky-eater; memilih bab makan
  • Kurang selera makan
  • Sembelit
  • Selalu sakit-sakit; demam, selsema, batuk
  • Sakit yang berpanjangan
  • Berat badan tidak bertambah
  • Menghidap asthma
  • Kurang daya fokus

Caranya pun senang je... Just tambah je satu sudu dalam susu anak... Boleh jugak kalau nak bancuh dengan air kosong je, atau campurkan dalam minumannya seperti ribena, milo atau lain-lain...

Insya Allah, kalau anak anda menghadapi masalah-masalah di atas, dengan pengambilan Meal Shakes secara konsisten, masalah ini dapat diatasi... Saya tau sebab anak saya dah tak sembelit! Apa laa salahnya melabur sikit untuk kesihatan anak-anak... Tiada apa yang lebih menggembirakan hati kita selain tengok anak kita happy kan :)

Kalau anda nak cuba meal shakes ni, boleh la hubungi saya ye... Saya akan ajar sekali cara-cara untuk menggunakannya.... Konsultasi yang berterusan untuk customer-customer saya :)

Kalau anda nak beli sendiri pun boleh, klik je di sini ye :)

Wafee
0123772115

Friday, 4 April 2014

Kaedah Power Pumping

Alamakkk... Subuh tadi tengok stok dah tinggal 10 botol jee!! Panik attack!!! Huhu... Nampaknye terpaksa la aku korbankan weekend ni untuk buat power pumping untuk menambah stok.... Huhu

Anak dah masuk setahun memang camni... Susu dah segan-segan nak keluar... Rasanya ramai yang alami macam ni kan? And for your info, ramai jugak yang give up time ni... Ramai yang pikir, xpelaa, dh setahun daahh.. Cukuplah tuuu...

Tapi ingat! Ni tanggungjawab kite sbg ibu tau! Allah dah sebut dlm Quran pun... Jgn kita ambil ringan pulak...


Gambar hiasan.. Saje je nak letak gambar Fateh... Hehe