Wednesday, 14 May 2014

Liebster Award from Anne Nurain

Salam...

Hehe... This is fun... Got tagged by Anne Nurain, and I'm gonna play along with it... Hehe... Thanks yang tag akak!

Tapi sebelum tu, saya nak share sket pasal Liebster Award ni... 




Liebster Award ini adalah satu permainan, yang hanya wujud di internet, dan dalam dunia blogging... Ianya diberikan oleh satu blogger kepada blogger yang lain... Liebster Award ni juga merupakan satu cara untuk kita saling mengenali, dan cara untuk kita menaikkan blogger-blogger yang baru. (Read on: Liebster Award)

Liebster merupakan perkataan dari Jerman yang membawa banyak maksud; antaranya dearest, sweetest, kindest, nicest, beloved, lovely, kind, pleasant, valued, cute, endearing, welcome, sweetheart dan lain-lain...

Liebster Award ni, ada orang yang amek positif, ade yang amek negatif... Positif sebab it's fun, boleh menaikkan trafik.... Negatif sebab malas nak menjawab soalan... Hehe... It's up to you...

Rules dia simple:
1. Tag balik orang yang beri award ni pada anda.
2. Jawab 11 soalan yang diberikan kepada anda.
3. Tag 11 rakan-rakan blogger anda.
4. Sediakan 11 soalan pulak untuk mereka.
5. Maklumkan pemberi award anda dan juga penerima award anda.

Mudah kan? So sekarang saya nak jawab soalan-soalan dari Anne plak... Hehe..



1. Tarikh lahir & umur? 
Birthday saya 20 Januari 1985... Umur 2014-1985 = 29 tahun... Hehe


2. Asal?
Banyak jawapan... Hehe... Lahir Melaka, Membesar di Kuala Lumpur... Tapi now dah kawen menetap sementara di Lunas, Kedah... Nak balik KL!! Uwaa!!

3. Suka coklat tak??
Emmmmm... My favourite... Hehe

4. Haiwan yang korang nak sangat bela
Seriously?? Ular... Hehe... Tapi tak relevan :p

5. Tempat yang korang nak sangat pegi & kenapa??
Hmmm... Melbourne, Australia... Sebab saya duduk sana dari umur 0-3tahun... So memang teringiiiinnnn sangat-sangat nak pegi jenguk kampung halaman balik.... Hehe



6. Lagu yang korang layan sekarang?
 - Kalau aku kaya; Awi Rafael & Ultimet
 - Let it go dalam kartun frozen (Sebab dah ada anak, mama pun dah jadi tengok kartun... Hehe...)
 - Roar; Katy Perry

7. Menabung syiling tak?
Takdak la yangg.. Suami je yang minat... Huhu

8. Kelemahan diri korang?
Hmmm... Soalan paling susah dalam 11 soalan ni... Hehe... Kuat tido? :p

9. Aktiviti mencabar yang korang teringin nak buat?
Bungee jumping... Tapi sejak ada anak ni, just thinking of it, even pk nak naik roller coaster je pun, dah rasa kecut perut... Huhu

10. Boleh terima tak penggunaan 'aku' oleh tuan blog ni??
Boleeeehhh... No problem...

11. What is your first impression about me?? 
First time tengok gambar tokey blog belah kanan tu, terdetik, comelnyee adek ni... Hehe


OK... There you have it... Setel 11 soalan...

Now, saya nak pass on pada kawan-kawan saya yang lain plak... Saya bagi soalan-soalannya dulu ye...

1. Nama panggilan yang anda suka? TAK semestinya yang orang selalu panggil.
2. Favourite colour?
3. Makanan kegemaran?
4. Plan nak anak berapa orang?
5. Hadiah paling mahal yang pernah bagi kat mak?
6. Hadiah yang teringin sangat nk bg kat mak?
7. Kereta idaman anda?
8. Dah berapa lama blogging?
9. Do you like your job/study? Hehe... Soalan kontroversi skett...
10. Tempat hangout/lepak favourite?
11. Describe ME in 3 words... Hehe.. Saje nak tau perception you all about me from my blog... Especially those yang kita tak pernah jumpa personally... One day maybe?

And now saya nak mengetag...

11. http://wifewillbe.blogspot.com/


Hehe... Untuk mereka-mereka yang ditag di atas, up to you all la nak jawab ke tak... Saya saja suka-suka je... Hehe... Kalau tak nak jawab pun takpe... No worries :)


Jom join keluarga Shaklee kami!

Wafee
Your Shaklee Independent Distributor
SMS/Whatsapp: 0123772115

20 comments:

  1. oklah sayangku wafee..kak ana akan jawab insyaa allah..terima kasih mentag itu tandanya kak ana diingatan kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul kak Ana... Memang selalu ingat kak Ana :)

      Delete
    2. ok Wafee kak ana dah siapkan jawapannya.. :)

      Delete
    3. Waaahh!! Cepatnye kak Ana! Hehe

      Delete
  2. Terharunyaaa Wafee sebab sudi tag k.linda...excited betul rasa nak buat ni. Thanks ya Wafee...tunggguuu hehe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... Jawab Kak Linda jangan tak jawab... Hehe...

      Delete
  3. Ooo tq wafee... sat na t cheq reply hehehe cheq da nak balik nih huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... Ok babe... Orang Penang jgk kaa...

      Delete
  4. Salam kenal.. Singgah dari blog kak anajingga.. Dan follow sini pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm... I follow u bacckkk :)

      Delete
  5. yeayy thanks kak wafee!!!
    bole je nak bela ular tp takut makan tuan pulak nanti kan? hehehe..
    wahh kalau dapat pegi melbourne nak ole2 tau? nak ole2 koala sekor pun boleh la.. haha..
    thanks again kak! sporting giteww.. hihi.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... Ada baby xle la nk bela ular... Lagipun, tu mcm wildest dream je... Tapi tak brani gak nk bela... Hehe
      Doakan akak dapat pegi Melbourne tau! nanti akak bawak balik koala sekor untuk Anne... Blh buat peluk... Hehe

      Delete
  6. thanks kak wafee! heee. nanti kite jawab.hihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome yang! I'm waitingggg... Hehe

      Delete
  7. Assalamualaikum wafee....ehehe...sonoxnyee pepagi tgk ada org tag Sha...igt xde org nak tag...:(..tq yaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam... Ala siannye dieee... Mesti dok tengok je orang lain dok berbalas-balas kan?? Xpe, award ni khas dariku untukmu :)

      Delete
  8. haiii wafiii. satgi aku jawab eh soklan2 ko tu. heheh. excited pulak first time nak layan benda alah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... Sila Ida sila... Ni lah Ukhuwwah blogger style... Hehe

      Delete
  9. kak wafee! sara da jawab,hihi.sudi2 g baca eyh :D

    http://afitot.blogspot.com/2014/05/liebster-award-2.html

    ReplyDelete