Friday, 28 March 2014

ESP vs CINCH

Anda tak tahu nak pilih ESP ke Cinch? Di sini saya ada gariskan a few panduan sebelum anda membuat pilihan.... Hope it helps!!




Thursday, 20 March 2014

Sayangilah Impian Anda

Anda ada impian?

Cuba list down satu-satu...




>>>Apakah kereta idaman anda?
-Tak semestinya BMW/Mercedes... Tapi mungkin anda sedang mengimpikan kereta yang lebih besar di kala anak-anak sedang membesar ni...

>>>Apakah rumah idaman anda?
-Dah lama teringin nak duduk rumah landed? Yang ada laman supaya anda boleh bercucuk tanam?

>>>Berapa income yang anda inginkan?
-RM5,000 sebulan pun cukuplah? Atau macam mana dengan RM10,000 sebulan? Atau RM20,000 sebulan? 


Ok lah... Kita jangan tengok keduniaan ni sangat....

>>>Berapa yang anda nak bagi mak/ayah anda?
-Sebagai seorang anak, kita mesti teringin sangat nak membantu mak/ayah kita kan? Nak senangkan hidup mereka supaya kita tak dengar mereka mengeluh tidak cukup duit?

>>>Berapa yang anda nak bagi pada orang lain?
-Tak pernahkah anda rasa anda nakkk sangat tolong orang yang sedang dalam kesusahan, tapi anda pun cukup-cukup je duit?

>>>Kehidupan yang macam mana yang anda nak?
-Anda nak bukak rumah amal? Nursery? Anda nak cari modal nak buat bisnes? nak bukak kedai? Anda nak melancong pusing satu dunia? Atau anda tak nak kerja ofis dah? Nak jaga anak-anak anda dengan tangan anda sendiri?

Now comes the big question.....

Dengan apa yang anda sedang buat sekarang, bolehkah anda capai impian-impian anda di atas????

Di Malaysia ni, untuk hidup senang, anda hanya mempunyai DUA cara sahaja...

PERTAMA; anda kerja makan gaji... Kerja gila-gila; naik pangkat dengan cepat; gaji anda pun akan naik dengan cepat dan anda akan dapat hidup dengan senang.

Boleh? Kalau tak boleh, anda tak ada cara lain, anda kena jugak buat cara yang KEDUA; iaitu BERNIAGA...

Remember, untuk mengubah hidup anda, anda tak boleh buat benda yang sama, tetapi mengharapkan ending yang lain... Untuk mengubah hidup anda, ANDA perlu berubah dulu....

Kalau anda nak capai impian-impian anda dengan Shaklee, jangan segan silu, jangan berlengah lagi untuk menghubungi saya... Saya akan guide anda sampai anda berjaya...


Wafee
Shaklee ID: 1072565
wafeeshaklee@gmail.com
012-3772115 (SMS/Whatsapp)

Sunday, 16 March 2014

Set Budget Shaklee

Salam semua! Terima kasih kerana sudi melawat blog saya... Harap anda berpuas hati dengan info-info yang saya sediakan ye :)

Malam ni saya nak share set-set budget dalam Shaklee ni... Set-set budget ni khas untuk mereka yang nak cuba-cuba dulu set-set ni, nak tengok betul-betul berkesan ke x kan... Macam saya dolu-dolu la tuuu... Hehe

Saya pun start dengan set budget slimming dulu... And Alhamdulillah, lepas dah cuba and rasa sendiri keberkesanannya, barulah saya tambah ESP pulak :)

Jemput tengok infographic-infographic yang saya dah sediakan di bawah ini ye :)










Dan ini pula set favourite saya, set slimming budget :)



Lecithin untuk membakar lemak. Dan alfalfa tu pulak untuk bawak lemak-lemak tu keluar dari badan kita :)

Untuk maklumat lanjut, atau FREE consultation, boleh lah hubungi saya ye :)



Wafee
Shaklee ID: 1072565
wafeeshaklee@gmail.com
012-3772115 (SMS/Whatsapp)

Saturday, 15 March 2014

First Milestone dalam Shaklee

Alhamdulillaaah.... Hari ni saya nak share pencapaian pertama saya dalam Shaklee.... Hehe...

Pada bulan Feb, secara rasminya saya telah naik rank sebagai Supervisor, rank yang pertama dalam Shaklee... Alhamdulillaaah... Syukuurrr sangat... Penat lelah saya selama ni telah terbalas... Bukan senang nak senang.... Selagi kita tak rasa susah, selagi kita tak rasa seksa, memang kejayaan belum lagi milik kita...

Tapi, perjuangan saya belum selesai... Sekarang, misi saya adalah untuk membantu anak-anak saya pulak untuk rasa apa yang saya rasa... Walaupun apa yang saya dapat belum banyak, tapi it's a start... Semuanya mestilah bermula dengan langkah pertama kan? :)

Pegangan saya simple je... Setiap kali saya rasa susah, setiap kali saya menangis, saya akan mengingatkan diri saya, I'm on the right track... Kejayaan takkan datang bergolek kalau kita tak berusaha, betul tak?

Dengan rank Supervisor ini jugak, bermakna, bermulalah income saya daripada Shaklee sebanyak 4 angka :) Walaupun naik rank pada bulan Feb, tapi bonus baru masuk semalam... Sebab tula baru share arini... Hehe...


Bukan niat saya untuk menunjuk-menunjuk atau berlagak ke apa, niat saya just nak share and tunjuk pada you all, apa yang you all boleh dapat dengan Shaklee...

Pada mulanya saya rasa mustahil, rasa susah sangat, rasa macam jauhhhh lagi nak dapat macam ni, tapi Alhamdulillah, Allah permudahkan...

Semua ini juga hasil daripada guidance daripada secret group mummy saya... Happy sangat dapat kenal mereka... Mungkin memang dah tertulis yang saya akan kenal dan join dengan group ini :)

OK lah, now saya nak focus pada next ranking pulak... Kalau you all nak join saya, nak berjaya jugak dalam Shaklee ni, jangan malu jangan segan untuk contact saya ye... Saya akan guide anda sampai kita sama-sama berjaya k :)


Wafee
Shaklee ID: 1072565
wafeeshaklee@gmail.com
012-3772115 (SMS/Whatsapp)

Thursday, 13 March 2014

Anda tidak berjaya kurus dengan Shaklee?



Ramai yg sy dapati sebenarnya dh beli n cuba set slimming shaklee... Shaklee kan tengah fenomena skrg ni... Hehe... N set slimming adalah antara set yang paling famous di kalangan pengguna... 

Tapi ramai jugak yg sy dapati tak berjaya kurus dengan set slimming shaklee ni... So di sini ade sy rumuskan antara sebab yang paling kerap sy dpt simpulkan daripada analisa saya... 

Untuk berjaya kurus dengan shaklee, anda WAJIB patuhi 5 syarat yang berikut..

1. Makan ikut jadual

Rasanya, dengan mana-mana SID anda beli pun, mesti dorg akan bagi jadual dan cara nak makan kan? Kalau x ada, pergi mintak sekarang.. Hehe

Kalau dah ada jadual tu, sila ikut jadual tersebut betul-betul ye... Jadual makan ni biasenye dibuat oleh mereka-mereka yang telah berjaya. Macam saya pun, saya dah merasai sendiri keberkesanan set slimming shaklee ni... So setiap kali ade org beli set slimming dgn saya, saya akan share jadual makan saya, yang membuatkan saya berjaya turun 5kg setakat ni...


2. Minum air secukupnya

Dulu saya mempunyai persepsi bahawa minum air tak akan menurunkan berat badan... Buat naik ade la... Tapi saya silap...

Apa-apa supplement pun yang kita ambil, kita kena minum air dgn banyak... This is to flush out all the toxic dan proses-proses yang telah kite lalui...

Jangan kita rasa kita dah kembung, maknanya kite dh mnum cukup air. NO. Macam2 mana pun, kite kene sukat pengambilan air kita... AT LEAST 2 liter air... 




3. Konsisten

Saya dapati, ramai yg mkn on off. Ramai yg especially malas utk bwk ke ofis, bawak ke mana2 sahaja dorg pergi... Hanya makan bila di rumah...

sebab tu bagi customer saya, saya akan bekalkan dgn pillbox yg comel mcm kt bwh ni... Jadi, tidak ada alasan untuk tidak membawanya... Kecik je pillbox ni, masuk je dlm handbag :)



4. Jangan putus asa

Ingin saya katakan di sini, lain badan, lain efeknye, lain tindak balasnye... Ade yg turun sbulan 2kg, ade yg turun smpi 5kg sbulan... Ade yg mkn, dlm 2 3 hari, terus nmpk kesannya... Ada yang kene mkn 2,3 bulan, baaarulah nampak kesan...

Saya ade sorg customer ni, mula2 amek tak turun pun... Tapi die tetap amek sbb die kate rasa best, rasa badan ringan je... Tapi lepas 4 bulan amek, tiba2 berat die terus turun 4kg! Terus die Whatsapp sy... Die happy, saya pun happy :)


5. Mempunyai azam yang kuat

Untuk kurus, anda perlu BERSEDIA untuk kurus... Anda perlu bersedia untuk berubah, untuk menambah menu-menu baru dalam diet dan rutin harian anda... Kalau anda asek lupe je nk mkn pil, asek tak bawak je, bagi saya anda belum bersedia untuk kurus. 

Dalam keadaan begini, saya bagi free pun set slimming ni anda takkan kurus... Sebenarnye, kesanggupan anda mengeluarkan duit untuk membeli set slimming ini juga menunjukkan anda BERMINAT untuk kurus... Tapi, itu hanyalah langkah pertama.. Jangan hangat-hangat tahi ayam... Untuk anda betul-betul BERJAYA kurus, anda perlulah mempunyai keazaman yang kuat...

Masa mula2 saya amek set ini, sy amek 2 je, lecithin n alfalfa... Bulan pertama, terus turun 3kg... Tapi lepas tu die stop... 2,3 bulan tak turun ape... Saya pikir, tak boleh jadi ni, kene buat something... So saya pun tambah ESP... Mula2 tu tak beli sebab malas nak shake2 ni... Telan pil je kan senang... Tapi saya tekad, saya tak nak terus gemuk mcm ni... So saya beli, n rajinkan every morning men'shake'... Alhamdulillah, terus turun blk lepas tu... 

N honestly, rutin saya banyak berubah skrg ni... Dl sy igt lagi, saya hanya mkn vitamin ni masa mengandung... Tu pun, tak sabar2 nak bersalin sbb malas nk mkn vits lg... Lps bersalin terus stop altogether... Tapi sekarang, vitamin bende wajib dlm handbag saya... Hehe... N every morning, memang sy religiously akan buat n mnum ESP shake tu... Pergi mana2 pun bawak sebotol air masak...

Saya bukan ckp saya ni bagus sgt... Bukan saya tak pernah cuba produk2 lain sblm ni... Tapi saya sedar, kali ni saya berjaya, sebab saya dah TEKAD... Tekad tak nak terus macam ni... Rajinkan diri semata-mata nak lebih SIHAT...



So? Macam mana? Anda dah bersedia untuk kurus? Anda dah bersedia untuk menjadi lebih sihat? Saya sentiasa ada di sini untuk membantu anda whenever you need me :) Nak free consultation pun blh... Mungkin cara SID anda berlainan dengan cara saya... Kita akan study cara pemakanan dan jadual anda, tengok mana yang tak kene, mana yang boleh ubah... Feel free to contact me ye :)


Wafee
Shaklee ID: 1072565
wafeeshaklee@gmail.com
012-3772115 (SMS/Whatsapp)


Tuesday, 11 March 2014

The Power of Writing



Masa saya mula-mula kerja dulu, saya pernah tengok dalam Oprah... Dia kata, kalau kita nak impian kita menjadi kenyataan, kita kena write them down... Lepas tu lupakan... Tengoklah, mesti impian kita tu akan jadi kenyataan...

Saya pun, inspired by her and a few other people she brought in, saya pun tulis... Dalam diary ke mana ntah... Kan die soh lupakan, jadi saya pun dah terlupa... Hehe... Apa yang saya tulis pun dah terlupa... Salah satunya, rasanya saya nak kawen umur 25 tahun... Tapi yang paling besar bagi saya masa tu, is nak belikan mak keta... Saya tulis-tulis, and put it away...

And guess what, impian yang saya tak pernah mimpi untuk jadi kenyataan, really did!! Tak lama lepas tu saya berjaya belikan dan hadiahkan mak sebuah kereta... Bayangkan, pada umur saya baru 24 tahun, dah boleh hadiahkan mak kereta... And seriously, saat menghulurkan kunci kereta kepada mak adalah saat yang amat berharga... Dah rasa nak nanges balik... Huhu...

And of course, saya kawen pun masa umur 25 tahun... Hehe...

Bila kita write down impian-impian kita, minda tak sedar kita akan terfokus untuk menjadikannya kenyataan. Seriously, macam magic pulak...

"Goals in writing are dreams with deadlines" - Brian Tracy

So kawan-kawan... Sekarang pergi ambil kertas, tulis impian anda, tulis je apa-apa pun walaupun anda rasa mustahil untuk dicapai, Insya Allah, after some time, kita tengok apa yang akan terjadi :)

Selamat mencuba :)

Monday, 10 March 2014

Promosi March 2014 - ESP!!!

Promosi bulan ni membuatkan saya rasa excited... Tau sebab apa? Sebab item yang dipromosikan bulan ni adalah ESP!!! Hehe... Sapa yang amek ESP ni memang tau la, ESP ni banyak kebaikannya...