Monday, 3 February 2014

Online VS Offline

Saya perasan kan, orang yang mesra online kan, mesti offline dia seorang yang pemalu, tak banyak cakap, lebih suka menyendiri.... Contohnya kan... Dalam saya blogwalking-blogwalking aritu, tetibe terjumpe satu blog ni.... Belek punya belek, laaa mmbr aku rupenye... Terkejut gak... Sebab di luaran, dia agak pendiam... Nak ajak berbual, bergosip pun agak susah biasanya... Tapi dalam blog, fulamak, bukan main huha huha.. Hehe.. Saya tak cakap salah ehhh... Cuma I saw a different side of her...




Lagi satu kan, saya perasan kan, kalau orang tu mesra offline kan, bab-bab online dia kureng pulakk... Kadang-kadang, bual kat luar bukan main mesra lagi, tapi nak jawab SMS, Whatsapp, Email, PM, bukan main susah lagi... Saya pernah jumpe seller macam tu... Dalam FB layan nak tak nak je... Tapi nak beli gak dari die sbb murah... Sekali bile pergi rumah die, OK jeeee die layan...

Contoh lagi... Aritu saya ada beli cupcake kat Taman Tasik Titiwangsa... Customer service die sangat tip top... Dengan senyuman yang manis, berbudi bahasa... Kat kotak cupcake tu ade contact number, jadi saya pun contact la nak order lagi... Sekaliiii ~ ... Mula-mula Whatsapp, tengok-tengok dah lama tak online... Saya pun SMS la... "Salam, saya nak tempah cupcake untuk 2 minggu lagi boleh?" Cuba bayangkan, dah la tak jawab salam, jawab pun seketul je "boleh"... Terus ku cancel nak tempah dari die... Huhu... Tak inviting langsung...



So apa pendapat you all? You all yang mana??? Hehe

Saya sebenarnya pun yang atas... Saya sebenarnye pemaluuuu... (Orang yang kenal aku mesti nak termuntah baca ni... Hehe)... Taklah, sebenarnya, saya bukanlah seorang yang akan initiate perbualan... Kalau ye pun, saya akan tanya benda penting je... Tapi kalau ada orang approach, berbual mesra je, saya pun automatik akan jadi mesra.... Hehe... Apa-apa pun, semua kena ada balance la kan? :)

6 comments:

  1. Saya pun mcm lain sikit kot online vs offline hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya semua orang mcm tu kak :)

      Delete
  2. kak ana ..entah ye...kalau dah kenal mudah mesra agaknya..sayangkan silaturrahim ni...kan wafee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah... harap2nya gitu... Skrg dh banyak sumber kite boleh dpt kawan kan kak Ana? Suke ^_^

      Delete
  3. salam selasa wafee..
    uiss soalan cepumas ni hehe..
    akak ! jenis yang kena gegar kot ! baru mengegarkan haha..tapi peramah tau :)
    The important is always smiling :) angkat bakul jap :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... same la kite kak! senyuman tu wajibbbb.... hehe

      Delete