Thursday, 2 January 2014

Early birthday present!!

Hehe... Mama yang excited terlebih... Hehe... 21st ni bday my babies... I'm quite proud with their birthday dates sebenarnya... 

Sebabnya... They share the same bday!! Macam kembar lak, tapi tahun lain.. Hehe... Get it?

Nak dijadikan cerita, 20 Jan tahun lepas, malam tu, kami 3 beranak keluar la pergi Secret Recipe.... Sebab nak sambut bday kakak tepat jam 12 tgh malam tu... Nak beli kek je... Sebab mama tengah sarat mengandung, tunggu masa je masa tu... Tu yang tak berani nak buat party la bagai...

Dah sampai SC, tengok-tengok, patung-patung comel-comel yang nak letak kat atas kek tu pulak takde kat branch tu... Kami pun nak pergi la branch lain...

Time nak masuk kereta tu, perut dah makin mengeras... Dah sakit tak tahan... Sampai saya berhenti kat tepi kereta, mengalir air mata menahan kesakitan... Cik abang, dah tengok macam tu, panik la... Dia kata "dah la, takyah la p Secret Recipe Secret Recipe lagi, kita p hospital je" (ingat lagi ayat dia... Hehe)... Masuk kereta, kakak nak duduk atas riba pun tak boleh... Sebab dah sakit sangat perut...

Mula-mula, balik rumah mak dulu, sebab barang semua tak bawak lagi... Barang hubby pun tak packing lagi... Sampai rumah pun, duk atas sofa je, memang dah ingat nak beranak time tu gak...

Nenek pun kata, tengok muka macam dah nak beranak dah tu... Kakak tengok muka mama, dia pun nanges gak.. Tak tau la muka mama macam mana masa tu... Hehe

Tapi sampai hospital malam tu, the pain eases away plak... Cehh, wat kalut orang je.. Hehe... Esoknye jugak dia keluar... Nak jugak sama bday ngan kakak... Hehe

Alhamdulillah... It's been 1 year now since bersalinkan Al-Fateh dulu... Kakak pun dah 3 tahun, dah anak dara dah... Hehe... Walaupun hujung bulan ni bday depa, tapi dah dapat dah first bday present... Hehe


Iman Sumayyah - 21 Januari 2011


Iman Al-Fateh - 21 Januari 2013

Yang membuatkan mama excited sangat nyeeee... Is... My birthday sehari sebelum depa!! Hehe... So mama pun dapat gakkk...


Mama - 20 Januari
Hehe... Best kan birthday kitorang? Semuanya aturan Allah... Dari anak first lagi, ingat sama birthday ngan mama, tapi esok baru keluar... Adik pn sama... Kot-kot laaaa yang ni dapat sama birthday ngan mama, tapi dia nak sama ngan kakak... Hehe.. Bila-bila pun tak kisah sebenarnya, love them both the same :)

4 comments:

  1. yup wafee semua di atur oleh NYA, supaya wafee n family senang ingat tarikh bermakna tu semua hehe :)
    salam kenal dr akak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan juge kak Roha :)

      Delete
  2. Waa.. birth date serupa... :)

    ReplyDelete