Monday, 29 September 2014

5 sebab mengapa saya pilih Shaklee

Saya memang minat bisnes... No doubt about that.. Pegi mana2 tempat pun, dok pk peluang bisnes je... Kita ambil contoh tasik titiwangsa kan... Betapa byknya peluang perniagaan yg ada kt situ je... Sewa basikal, sewa roller blade, jual makanan minuman, org yg pusing2 bwk minuman tu, hamster ball, now dh ada bubble booth plak... Eee, geram betul tgk bisnes dorg... Huhu

Today nak cite kenapa saya pilih Shaklee sebagai bisnes saya...

1. Mudah

First and firemost, sebab ianya mudah... Terus terang saya katakan, semuanya saya buat dr handphone, and sometimes laptop... Dari amek order kawan2, payment, sampailah ke submit order ke Shaklee... Bab order pada Shaklee tu je yg kadang2 sy buat kat laptop... Sebab kecik sgt nk tgk kt phone... Huhu... Tp boleh jeee...

Honestly, sy pernah bukak booth jual barang baby... Penat yg amat xboleh nk cakap... Tu baru 1 hari, xtau dorg yg memang everyday bukak booth... Tp tulah cabaran nak mencari rezeki... Huhu

Nak buat Shaklee ni senang je... Sambil baring boleh PM customer, xyah g bank blh cek payment dah masuk blm... Semuanya di hujung jari... Teknologi sekarang kan :)

2. Yuran keahlian yang rendah

Seumur hidup, anda hanya perlu membayar RM65 sahaja... Seumur hidup tau... Tak perlu renew2 dah... Mahal jugak? Ada caranya nak dapat join free... Just kumpul order dari kawan2, dapat 200uv which is lebih kurang RM650, dapatla anda join free :)

And Insya Allah, kalau anda bersungguh-sungguh, bonus bulan pertama je anda dah dapat cover RM65 tu... Untung-untung, dapat lebih dari tu!

Sistem bonus dalam Shaklee pun sangat mudah... Makan sendiri, belikan mak ayah je pun dah boleh dapat bonus tau...

3. Tak perlu modal

Dalam Shaklee, anda tak perlukan modal perniagaan. Customer order, customer bank in, baru anda beli stok.. On your part, satu sen pun tak perlu keluarkan. 

Maksudnya apa? Maksudnya, RISIKO KERUGIAN ADALAH SIFAR. Anda jual, anda dapat bonus. Tapi kalau anda decide not to, anda tak rugi apa-apa... Best kan? :)

4. Tak perlu simpan stok

Tidak seperti bisnes-bisnes retail yang lain, dalam Shaklee, kita tak perlu simpan-simpan stok ni... Like I said, sebelum ni saya buat business barang baby... Siap pasang rak hokay kat rumah untuk simpan stok... Huhu.. So bila dah buat Shaklee ni, lega la sket... Sebab dah tak yah nak simpan2 stok lagi... Rak tu pun dah campur-campur simpan barang rumah... Huhu

BUT, I still simpan stok sikit sebenarnya... Sebab senang untuk cater mereka-mereka yang memerlukannya urgent... Setengah customer nak esok jugak... Especially yang COD... And sebab nak tolong anak-anak Shaklee jugak... Ada customer-customer dorang nak certain-certain barang esok jugak.. So at least saya boleh tolong dorang... But its purely on you sebenarnya... Atas you nak simpan stok ataupun tidak...

5. Diguide oleh mentor

Ni pun salah satu perbezaan Shaklee dengan bisnes lain sebenarnya... Kalau anda stuck, dah tak tau nak buat apa, dah tak tau nak maju mcm mana, there are always mentors to help you...

Dalam perniagaan ni, apa yang penting ialah ilmu dan mentor sebenarnya... Kalau kita sorg dok meredah je, susaahhhh.... And dalam Shaklee ni, bukan sorang tau mentor kita, tapi sampai 6! And kawan-kawan dalam Shaklee pun semuanya helpful... Semuanya saling membantu... Memang ukhuwah yang terjalin sangat indah :)


Hopefully maklumat ini dapat membantu anda :)

Sharing is caring :)


Jom join keluarga Shaklee kami!


Wafee
NakShakleeCariSaya!
0123772115

1 comment: