Friday, 26 September 2014

The Versatile Blogger Award

Me got tagged again!! Hehe... Suke suke suke.... This time by kakak blogger yang merupakan salah seorang yang memang saya ikuti sejak mula2 saya blogging lagi (macam la dah lama sangat :p)... Terima kasih banyak2 tag saya kak Linda... And terima kasih sudi baca & follow blog saya yang tak seberapa ni :)

Jemput la singgah blog Nota Ibu kak Linda ye...



OK, so what is this all about? Syarat-syarat award ni senang je... There are only 4 simple rules....

1. Ucap terima kasih kepada blogger yang memilih anda
2. Tag blogger yang memilih anda
3. Tuliskan 7 fakta mengenai diri anda
4. Tagkan 15 blog yang anda ikuti dan calonkan sebagai VBA

Haaa... Mudah kan? Jom jom kita start :)




7 Fakta Mengenai diri saya

1. I love babies... Sangat sangat sangat sukakan baby.... 
Cita-cita terpendam: nak bukak nursery.... Biar dikelilingi baby setiap hari... Hihi

2. Suka travelling, suka berjalan... Tak kiralah dalam negara ke, luar negara ke... Sebab minda akan rasa tenang dan aman damai je, xde stress-stress :)

3. Seorang yang pemalu.. Hehe... Seriously... Orang yang kenal & baik ngan saya mesti gelakkan... Tapi saya memang "pendiam kecuali dirangsang", bak kata Dato' Fadzillah Kamsah :)

4. Duduk di perantauan (Kedah/Penang), tetapi sangat-sangat rindukan kampung halaman (KL!!)... Rindu nak dok dekat ngan family sebenarnya... huk huk... Jiwaku meronta-ronta :p

5. Sukakan kelajuan... Memang kalau nak cari kereta, ku memang cari kereta yang boleh laju... Tapi bujang dulu boleh la... Sekarang dah ada anak-anak, banyak bende kene consider... Lagipun sekarang dah jarang dapat drive sendiri, sebab asek suami je drive :p

6. Tak suke orang merokok... Wekkkk... Kalau nak membinasakan diri sendiri pun, jangan la smpi melibatkan orang lain... Huhu

7. Suka sangat family bonding activities... Tak kiralah ngan suami & anak2 sendiri ke, ataupun sekali dengan extended family...


15 blog yang saya rasa layak mendapat VBA :)


1. Anne Nurain
2. ~ Sahida Fuad ~
3. CAHAYA HIDUPKU
4. CikNaa
5. Nurul Hidayah
6. Suria Amanda
7. Ayuni Stories
8. Me, Family and kehidupan
9. Sara Zawawi
10. JueLee
11. Sweet Tyra
12. Amiey Lee
13. Lina Iryani
14. Anum
15. Edlin Zakaria


15 blog di atas, adalah blog-blog yang selalu saya jengah.. Whether u guys know it or not :)
Sebenarnya banyaaaakkk lagi, tapi dah kene tag 15 jeee... So bg can kt org lain plak... Hehe

So, selamat menjawab, and happy blogging :)


{Wafee}

15 comments:

  1. Dah agak sure kena...thanks dear....SA buat lambat skit eh..tenet tgh prob kat umah...nanti SA buat minggu depan...nk buat thru hp m x best je...kocik bona kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... Take ur time SA :)

      Delete
    2. SA dah jawab tag tp auto publish esok pukul 12 tgh ye...

      Delete
    3. Thanks SA! Balik kampung aritu line terhad laa... huhu

      Delete
  2. hee tw wafee sbb tag..ok nnti ada kesempatan kta buat ye :)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum..

    salam perkenalan. jemput ke blog saya, kisah saya dan tips kurus.
    :) nice blog .

    ReplyDelete
  4. Tq kak... Nnt saya buat ye... ;)

    ReplyDelete
  5. Terima kasih Wafee ;)) Wafee mmg sgt sweet, kalau bukak nursery mesti ramai parents senang hati tau..Terima kasih sbb sudi jenguk blog kita yg hidup segan mati tak mau tu huhu :p
    Ohhh kampung KL rupanya hehe...anak2 k.linda pun selalu berlagak tau dorang tu org KL sbb IC no 14 gara2 lahir kat PPUM hehe...tq dear, semoga ukhwah terus terjalin walaupun cuma di alam blogging ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah kak :)

      Sebenarnya memang niat mcm tu... Sebab tau macam mana susah hatinya parents yang terpaksa kerja dan tinggal anak-anak kan kak...

      Delete
  6. thanks kak wafee tag anne! hihi..
    insya Allah anne join eh?

    no.1,2 and 3 kita sama la kak.. hehe.. anne suka travelling tp xda kwn..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye keee... Masa student lg best kalau travel Anne.... Zaman student dulu, lagi merata akak pergi... Huhu

      Delete
  7. pemalu? mihmihmih hahahah insyaallah akakn ku usahakan utk bt tag mu ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... Ngan ko memang tak malu la kannn :p

      Delete