Wednesday, 17 September 2014

Doakan kami

Minggu lepas, kami baru sahaja bayar deposit utk pergi menunaikan umrah... Cubaan kali kedua, I would say... Cubaan pertama kene tipu... Huhu... Lepas bayar deposit gak... Mak kata xpe, Allah nak ganti dgn yg lebih baik... Aku just anggap xde rezeki aku.... Maybe next time... N maybe that next time is now :) Yang first time dulu sblm kawen lagi, 4 years ago... Konon2 nk pegi ngan mak ayah... Tp xkesampaian...





Orang selalu tanya aku, kenapa nak pergi umrah muda-muda? Jawapan aku simple je, sebab aku nak balik rumah... Aku menganggap diri aku ni sebagai pengembara... Yang dah mengembara jauhhhh dari rumah selama hampir 30 tahun... Now it's time to balik rumah :)

Dalam Qur'an pun, Allah ada berfirman, yang Dia menciptakan manusia dan jin hanyalah untuk beribadah kepadaNya.. Sure, kita solat, kita puasa, kita keluarkan zakat... Tapi how sure are we that we are on the right track? Sejujurnya, saya rasa dah cukup lama saya menerawang... Tak tau apa yang saya buat ni betul atau tidak... So it's time for me to leave this world, and pergi menghadap Pencipta kita, untuk memohon petunjuk balik...

Saya rasa macam perjalanan saya ni, seolah-olah macam nak balik ke pangkal jalan... Somehow, I feel that just by going there, that I will find my way home... Padahal Allah ada di mana-mana... Padahal solat pun sepatutnya mempunyai effect yang sama... Dengan kita angkat takbir je, kita meninggalkan dunia dan segala isinya, dan menyerah diri kepada Allah...

Tapi tau jela kita manusia ni... Selalu alpa, selalu leka dengan dunia... So now, saya nak tinggalkan segala keduniaan ni, kerja saya, semua harta benda, keluarga saya, dan yang paaaling susah, anak-anak saya (sekarang ni, dok pikir nak tinggalkan anak-anak pun selalu mengalir airmata ini... huhu), dan pergi menyerah diri kepada Allah... Succumb to Him...

So kawan-kawan, doakan kami ya... Doakan kami dapat pergi ke tanah suci Makkah kali ini... Doakan kami selamat pergi dan kembali... Doakan segalanya akan berjalan lancar :)

*P/S: Doakan juga mama ini kuat nak tinggalkan baby-baby kesayanganku ituuu... Huhu.. Airport confirm dah banjir aritu... Wuwuwuwuwu...




Jom join keluarga Shaklee kami!


Wafee
NakShakleeCariSaya!
0123772115

4 comments:

  1. semoga segalanya dipermudahkan yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ameeennn... Terima kasih Farah :)

      Delete
  2. Amin, Ya Rabb, semoga dipermudahkan buat Wafee ke tanah suci dan menunaikan ibadah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ameeennn... Terima kasih kak Ana... Harap sangat dimakbulkan kali ini :)

      Delete